Lediga tjänster
Lediga tjänster

Brinner du för teknik och vill jobba med avancerade lösningarna mot många olika branscher?

GKN Aerospace förvärvar Permanova
MED HÅLLBARHET I FOKUS BYTER VI KOSTYM
Permanova växlar upp inom laserhärdning med legotillverkning inhouse
previous arrow
next arrow

Våra specialområden för effektiv produktion med laser

Permanova Lasersystem utvecklar, tillverkar och installerar robotiserade lasersystem för metallbearbetning inom verkstadsindustrin; detta för att höja kundens produktivitet, produktkvalitet och lönsamhet.

Svetsning med laser

Vid svetsning med laser använder man sig av en spotdiameter i storleksordningen 0,5mm. Detta gör att man värmer upp minimalt med material. I material upp till ett par mm är en typisk svetshastighet 6m/min.

Lödning med laser

Med hjälp av en tillsatstråd kan man med laserlödning skapa mycket fina fogar som lämpar sig för synliga ytor. Idag används de framför allt inom bilindustrin där man vill kunna lackera synliga ytor direkt på fogen.

Härdning med laser

När man härdar med laser gör man en selektiv uppvärmning av basmaterialet. Processen är inte beroende av produktens storlek och man kan styra djupen på den härdade ytan med stor precission.

Påsvetsning (AM) med laser

Additive maufacturing (AM) är en teknik som är på stark frammarsch. Givetvis fungerar den mycket bra med laser. Med hjälp av ett tillsatsmaterial av pulver eller tråd kan man bygga strukturer utan behov av skärande bearbetning.

Skärning med laser

Skärning med laser är idag en standardprocces inom industrin. Några av fördelarna är: Hög skärhastighet, mycket fina snittytor, höga toleranser och låg energiförbrukning.

FÖRDELAR MED ATT ANVÄNDA LASER I PRODUKTION.

Inga begränsningar vid konstruktion, inga krav på efterbehandling, hög noggrannhet, enkel att automatisera och miljövänlig.

Vi tillhandahåller laser-lösningar till följande branscher