Sök
logo-2014_sv
HemProdukterLösningarProcesserKundserviceNedladdningarFöretagetKontakt
Nyhetsarkiv


Stort intresse under Elmia Automation/Elmia Svets-mässorna

Permanova hade en perfekt monterplacering, i Automations-delens entré till Svets-delen. Ett stort antal besökare kom för att se en live-demonstration av lasersvetsning i Permanovas nya PERMAFLEX-cell. Cellen var grundbestyckad med ABB Irb 4400-robot, 2 kW TruDisk-laser, Permanovas WT 03 svetsverktyg och svetsbord.

Både fogsökning före svetsning, och fogföljning under svetsning visades. Viktiga ingredienser både för att snabbt komma igång med nya svetsjobb, och för att få en robust och säker lasersvetsprocess!

I övrigt kunde besökarna se kompakta svetsverktyg för höga lasereffekter och vår MTSU, vårt twinspot-verktyg, som ger två (master- respektive slav-) fokuspunkter. Programmerat kan avståndet, effektfördelningen och vinkelorienteringen mellan punkterna ändras under pågående körning. Perfekt för en förvärmning/rengöring precis före svetsning eller lödning. Eller för att klara lite större spalt i en stumfog.

Flera exempel på nyss levererade lasersvetssystem presenterades, bl a till Volvo Aero, LB:s Mekaniska och och Swenox. Gör ett (video)besök själv i vår monter här.

Sammanfattningsvis, många kontakter att följa upp efter mässan! Dragning för utlottad IPAD har nu förrättats, och prisudelningen är genomförd. Lycklig vinnare blev Jens Vestergaard Boll, Grundfos.

 Permanova Lasersystem AB, Krokslätts Fabriker 30, 431 37 Mölndal, Tel: 031 706 1980, Fax: 031 86 46 12, e-mail: info