Permanova söker redovisningsekonom

Permanova Lasersystem ska utöka med ytterligare en roll inom ekonomi. Nu söker vi för Permanovas räkning en redovisningsekonom med intresse för utveckling och effektivisering av processer. Här finner du engagerade och härliga kollegor i en inbjudande miljö på ett välskött företag som växer och som nyligen har gått in i en global koncern.

Söker du en trygg arbetsgivare med fokus på ständig förnyelse, då kan detta vara rollen för dig!

Om tjänsten

Som redovisningsekonom på Permanova kommer du att vara en del av ett tight ekonomiteam om tre personer med stor erfarenhet och kompetens. Detta är en bred och verksamhetsnära roll där du får möjlighet att utvecklas och lära nytt. Du arbetar nära ekonomichef inom områdena redovisning, projektuppföljning och ekonomisk rapportering.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:

• Bokslut
• Koncernavstämningar och rapportering inom koncernen
• Projektredovisning, projektuppföljning och analys
• Delaktighet i budget och prognos
• Kontinuerlig utveckling av ekonomi- och interna processer
• Supportera vid interna och externa revisioner

Förutom samarbete med kollegor inom företagets övriga verksamhetsområden har du kontakt med flera centrala funktioner inom hela GKN Aerospace-koncernen, både lokalt i Trollhättan/Göteborg och globalt, främst i U.K.

Permanova välkomnar dig som söker ett stabilt företag i en internationell kontext utan att tappa den familjära andan. Här ges en spännande möjlighet att få vara en del av detta hållbara och miljömedvetna företags fortsatta resa framåt.

Permanova hittar du i nybyggda fräscha lokaler på Kryptongatan 11, vid Åby industriområde. Här finns det alltid kollegor på plats, men för den som önskar finns det självklart även möjlighet till visst hybridarbete.

Lämplig bakgrund

Vi söker dig som känner dig trygg inom redovisning, har arbetat med bokslut och koncernrapportering /-avstämningar under ett par år och nu vill bredda dina kunskaper ytterligare. Vi tror att du är civilekonom eller har annan relevant eftergymnasial utbildning och att du även har goda systemkunskaper inte minst i Excel. Har du erfarenhet utav IFRS är detta ett extra plus. Då företaget rapporterar till U.K talar och skriver du flytande på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper

Som person är du öppen, nytänkande och pigg på förändring. Du har ett analytiskt tänk och drivs av att bygga struktur och bidra till utveckling av processer. Du tar självständigt ansvar för ditt arbete och vågar testa nya lösningar. För att passa i teamet ser vi att du är en kommunikativ och pålitlig lagspelare med god samarbetsförmåga och en prestigelös inställning.

Vill du bli nästa pusselbit i vårt ekonomiteam?

Om företaget

Permanova Lasersystem AB är ett tryggt och stabilt bolag som sedan 1985 utvecklar, designar och installerar kundanpassade robotiserade lasersystem för metallbearbetning, numera främst med inriktning mot additiv tillverkning inom aerospace. Permanova Lasersystem förvärvades 2022 av GKN Aerospace Sweden AB. GKN-koncernen ingår i Melrose Industries Plc som är noterat på Londonbörsen.

Vi är idag drygt 30 anställda på Permanova Lasersystem AB och har en omsättning som i rask takt närmar sig 100 MSEK och ser en fortsatt expanderande framtid med GKNs långtidsplaner i fokus. Vårt svenska moderbolag GKN Aerospace Sweden AB har en omsättning på över 12 500 MSEK och över 2 000 anställda i Trollhättan och är i ett mycket expansivt skede.

Vårt fokus är främst utveckling av ny innovativ teknologi för att leverera hållbara och lönsamma produktionsanläggningar inom GKN-koncernen. Efter förvärvet expanderar vi och håller nu på att växla upp och anpassa organisationen till den tillväxt som vi ser framför oss inom GKN-sfären. Vår omsättning ökar, vi växer och blir ständigt fler kollegor som tillsammans ska utveckla, tillverka och installera produktionsutrustning som ökar våra kunders produktivitet, och lönsamhet med hållbarhet och miljötänk i fokus.

Läs mer om oss på www.permanova.se

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Permanova Lasersystem med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Hanna Niklasson på 0704–715901 eller Talent Acquisition Liina Fagerberg på 0766–002250. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Alla ansökningar och kontakter hanteras konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

https://sjr.se/jobb/redovisningsekonom-till-permanova-lasersystem/