Robotar

Home » Våra produkter » Robotar

Robotar

Permanova samarbetar med de största tillverkarna av industrirobotar, och vi bygger in deras produkter i våra anläggningar.

Vi förser roboten med lämpliga slang- och kabelpaket beroende på applikation. Vanligtvis monteras en panel med luft- och processgasventiler, som styrs med distribuerat gränssnitt (bus-I/O), på robotens överarm. Vår erfarenhet av laserrobotinstallationer har gett oss viktig kunskap om hur kablage, och framförallt optiska fibrer, ska monteras på roboten för att uppnå största möjliga driftsäkerhet, och kortast möjliga servicestopp. Industrirobotar baserade på 6 axlar är väldigt flexibla och möjliggör 3D-bearbetning i ordets fulla bemärkelse. Å andra sidan är inte roboten den bästa lösningen när riktigt noggranna banor ska följas.

För en riktigt noggrann skärning, är sannolikt ett linjäraxelsystem bästa lösningen. Men tack vare den utveckling som skett för att förbättra robotarnas bannoggrannhet, räcker den väl till för de flesta svetstillämpningar. Repeternoggrannheten i en given position är väldigt hög för robotar (<± 0,1 mm). Detta gör att för mindre utskärningar kan roboten användas för att positionera en XY-rörelse, som med stor noggrannhet gör utskärningen där roboten positionerat den.