GKN Aerospace förvärvar Permanova

Intranet Banner Permanova Web site

GKN Aerospace förvärvar Permanova för att växa inom additiv tillverkning

Permanova Lasersystem AB, en ledare inom avancerad laserteknologi och cellintegrering, har köpts av GKN Aerospace, som är en ledande teknologipartner till den globala flyg- och rymdindustrin. Det nya ägarskapet kommer att stärka vår position som en föregångare inom additiv tillverkning (AM).

Uppköpet, som förstärker GKN Aerospaces världsledande kapacitet inom additiv tillverkning, är ett viktigt steg i företagets satsning på hållbar tillväxt.

GKN Aerospace är en global ledare inom flyg- och rymdteknologin, med 15 000 anställda vid 38 tillverkningsenheter i 12 länder över hela världen. Alla stora flygplans- och motortillverkare använder företagets teknologier, som bidrar till genomförandet av över 100 000 flygningar varje dag.

Permanova Lasersystems VD Håkan Grubb säger:

– Det är spännande att bli en del av GKN Aerospace-familjen. Att vi redan haft dem som partner i många år bäddar för en snabb integrationsprocess. Tillsammans kommer vi att fortsätta erbjuda marknaden innovativa lösningar inom additiv tillverkning.

– Permanova Lasersystem har drivit utvecklingen framåt både när det gäller laserteknologier och integrationsexpertis. Tillsammans med GKN Aerospace ser vi nu fram emot att öka tempot i utvecklingen av effektiva och miljöanpassade tillverkningslösningar som bidrar till framtidens hållbara flygresor.

Additiv tillverkning, även kallad påsvetsning, gör det möjligt att på effektivt sätt specialanpassa komponenter både när det gäller formgivning och material. Metoden ger även en mycket låg materialåtgång och ytterst lite spill.

Additiv tillverkning är en banbrytande teknik med stora möjligheter för många tillverkningsföretag, framför allt när det gäller flyg- och rymdindustrin. Förvärvet av Permanova ger GKN Aerospace möjlighet att skala upp sin kapacitet och öka leveranserna av additiva lösningar till sina kunder. Permanovas verksamhet fortsätter som tidigare även efter uppköpet.

Joakim Andersson, Engines President vid GKN Aerospace säger:

– Detta är en investering i en mer hållbar framtid. Användandet av avancerade teknologier för att erbjuda våra kunder effektiva materiallösningar kommer att hjälpa oss att växa både inom befintliga och kommande motorplattformar. Med Permanova Lasersystem i GKN Aerospace-familjen bygger vi gemensamt framtiden för additiv tillverkning.

För mer information kontakta Permanova Lasersystems VD Håkan Grubb.

hakan.grubb@permanova.se

+46 730881198

Läs mer om uppköpet här.